Túrós-gyümölcsös kuglóf 

9941k

Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, gyorsan készül és finom.

Túrós-gyümölcsös kuglóf 

Hozzávalók: 4 tojás, 16 dkg cukor, 60 ml olaj, 1 dl tej, 25 dkg liszt, 2 evőkanál holland kakaópor, ½ tasak sütőpor, csipet só, 50 dkg tehéntúró, 4 evőkanál tejföl, 1 tasak vaníliás cukor, 2-3 evőkanál búzadara, 1 sárgabarack konzerv vagy friss barack (nektarin esetleg).

Elkészítése: Először a túrós tölteléket készítjük el. A túrót a tejföllel elkeverjük, hozzáadunk egy tojássárgát, 4 dkg cukrot, a vaníliás cukrot és a búzadarát. A piskótához három tojást a megmaradt tojásfehérjével és a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd ezután már csak süteményes lapáttal beledolgozzuk a kakaóval, csipet sóval és sütőporra elkevert lisztet. A tészta felét kivajazott és rétesliszttel beszórt kuglófforma aljára öntjük, rákanalazzuk a túrós tölteléket, a töltelékre rátesszük a barack szeleteket, majd az egészet befedjük a maradék tésztával. 175 fokon kb. 40 percig sütjük. A megsült kuglófot kivesszük a sütőből, megvárjuk, míg kihűl, majd kifordítjuk a sütőformából.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s