Saját kombináció és ötlet, szerintem nagyon finom lett, az alaprecept a sült sajttorta, amibe ezúttal orda került, és hogy még különlegesebb legyen színesítettem és gazdagítottam céklával.
Édes, céklás ordatorta
Hozzávalók: 50 dkg orda, 4 tojás, 1 tasak vaníliás pudingpor, 2 tasak vaníliás cukor, 10 dkg cukor, 10 dkg vaj 2 darab közepes főtt cékla.
Elkészítése: A vajat habosra keverjük a két féle cukorral, ezután hozzákavarjuk egyenként a tojásokat, majd a pudingport, és végül az előzetesen áttört ordát. A masszát két felé osztjuk, az egyik felébe belekavarjuk az előzetesen leturmixolt céklát. Vajjal kikent kapcsos tortaformába öntjük először a fehér masszát, majd kissé márványosan a piros masszát. Előmelegített 180 fokos kb 40 percig sütjük.
Ez a recept rettenetesen jókor érkezett!
KedvelésKedvelés
🙂
KedvelésKedvelés