Húsos céklaleves

9881k

Szép és színes őszi leves, akár ünnepre is jó.

Húsos céklaleves

Hozzávalók: 35 dkg sertés- vagy borjúhús, 1 fej hagyma, 2 kisebb sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 3 darab krumpli, 2 kisebb cékla, 2 cikk fokhagyma, kevés olaj, őrölt kömény, só, bors, citromlé, zöldhagyma.

Elkészítése: A húst kis kockára vágjuk. Egy edényben kevés olajat hevítünk, megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát, hozzáadjuk a húst és kicsit pirítjuk, majd felöntjük vízzel. Őrölt köménnyel, sóval és borssal fűszerezzük. A céklát meghámozzuk, kockára vágjuk, a leveshez adjuk. A sárgarépát és a petrezselymet meghámozzuk, darabokra vágjuk majd a leveshez adjuk. Addig pároljuk, amíg minden félig megpuhul, ekkor hozzáadjuk a leveshez a kockára vágott krumplit. Készre főzzük, a végén citromlével ízesítjük. Tálaláskor zöldhagymát adhatunk mellé, de elhagyható, ha éppen nincs. 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s