Chia magos- szilvás bukta

9833k

Finom, puha és eteti magát.

Chia magos- szilvás bukta

Hozzávalók: 2,5 dl tej, 50 dkg liszt, 2,5 dkg friss élesztő, 2 tojás sárgája, 3 evőkanál cukor, csipetnyi só, 5 dkg olvasztott vaj, 50 dkg szilva, ízlés szerint cukor, őrölt fahéj, 2 evőkanál kukoricakeményítő, a tetejére: 1 tojás, chia mag, kevés olaj a tepsi kikenéséhez.

Elkészítése:  Először elkészítjük a tölteléket, amihez a szilvát kimagozzuk és kevés cukorral és fahéjjal, pici víz hozzáadásával összefőzzük, a keményítővel besűrítjük és kihűtjük. Az élesztőt a langyos cukros tejbe szórjuk, és felfuttatjuk. A lisztet egy  tálba rakjuk, hozzáadjuk a felfutott élesztős tejet, a tojásokat, pici sót és az olvasztott vajat. Egynemű masszává gyúrjuk, 10 percig dagasztjuk, majd letakarva egy órát állni hagyjuk. Ezután 20-22 darabra osztjuk a masszát és mindegyiket kezünkkel szétlapítjuk és mindegyikbe egy evőkanál szilvát rakunk, összegömbölygetjük és kiolajazott tálba rakjuk. Lekenjük tojással, megszórjuk chia maggal és további 15 percig hagyjuk kelni. Előmelegített 180 fokos sütőben fél óra alatt készre sütjük. .

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s