Almás-zabpelyhes pite reformosan

9818k

Ilyenkor ősszel sok a lehulló alma, amit érdemes felhasználni. Mivel nem akarok mostanában túl sok édes cukros süteményt készíteni, így reformos, egészségesebb változatokat.  Ez itt egy gluténmentes, laktózmentes és cukormentes változat. 

Almás-zabpelyhes pite reformosan

Hozzávalók: 1,5 kg alma, 30 dkg puha szemű zabpehely, őrölt fahéj ízlés szerint, méz ízlés szerint, 1 citrom leve, 6-7 evőkanál mandulaliszt, 1 evőkanál macapor (elhagyható), 3 evőkanál kendermag, 1 evőkanál lenmagliszt, 10 dkg darabos dió a tetejére, olaj a tepsi kikenéséhez.

Elkészítése: A lenmaglisztet, a macaport, az őrölt fahéjat és a mandulalisztet egy tálban összekeverjük. Az almákat megmossuk és lereszeljük, meglocsoljuk citromlével, majd hozzáadjuk a zabpelyhet és a mézet, jól összedolgozzuk. 15 percig állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a mandulalisztes keveréket is. . Egy kisebb tepsit vékonyan kikenünk olajjal és a masszát egyenletesen szétnyomkodjuk benne. A tetejét megszórjuk durvára tört dióval 180 fokon 30 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s