Tejbedara szilvaszósszal 

9684k

Gyors desszert ismét.

Tejbedara szilvaszósszal 

Hozzávalók a tejbedarához: 1 liter tej, 6 evőkanál cukor, 1 rúd vanília, csipet só, 10 dkg búzadara; a gyümölcspéphez: 50 dkg szilva, 1 tasak vaníliás cukor, 1 teáskanál fahéj, 1 teáskanál étkezési keményítő, ízlés szerint méz.

Elkészítése: A vanília rudat felhasítjuk, kikaparjuk, a belsejét belerakjuk a tejbe. Közepes lángon elkezdjük melegíteni, amikor felforrt beleszórjuk a búzadarát, a cukrot, és a csipet sót. 8-10 perc alatt készre főzzük.  Kihűtjük, néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és egy edénybe rakjuk, hozzáöntünk ½ dl vizet, ízlés szerint mézet adunk hozzá valamint az 1 tasak vaníliás cukrot és a fahéjat.  Összefőzzük, turmixoljuk, majd a végén besűrítjük a keményítővel. Kihűtve finomabb, mint melegen.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s