Tejberizs karamellizált gyümölccsel

9696k

Gyors desszert felturbózva gyümölccsel.

Tejberizs karamellizált gyümölccsel

Hozzávalók: 15 dkg rizs, 4 dl víz, 5 dl tej, cukor ízlés szerint, 1 teáskanál vanília aroma, 2 evőkanálnyi vaj; a karamellizált gyümölcshöz: 3 darab őszibarack vagy nektarin, 2 evőkanál cukor, a tetejére: ostya, gránátalma.

Elkészítése: A rizset átmossuk és vízben odatesszük főni, amikor a víz lefőtt róla hozzáadjuk a megmelegített tejet, a vanília aromát és cukrot. Addig főzzük, amíg a rizs besűrűsödik és megpuhul. Ezután hozzákavarjuk a vajat.  A gyümölcsöt feldaraboljuk. Egy serpenyőben a cukrot karamellizáljuk, majd a gyümölcsöt hozzáadjuk, kevés vizet adunk hozzá és megpároljuk. A rizset és a karamellizált gyümölcsöt tálkákba rakjuk, megszórjuk összetört ostyával valamint gránátalma maggal.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s