Csokoládés almaleves 

9611k

Van sok nyári alma itthon, és fel kell dolgozni, többek között ez is készült belőle.

Csokoládés almaleves 

Hozzávalók  4 személyre: 50 dkg nyári alma, 8 dl víz, 7 dkg barna cukor, 2 rúd fahéj, csipet só, ½ tasak csokoládés pudingpor, 2 dl tej, 3 tojás fehérje, pici só, ízlés szerint porcukor.

Elkészítése: Az almákat meghámozzuk, kivágjuk a magházat, felcikkezzük, és a cikkeket is félbe vágjuk. Az almákat vízben főni tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, a sót és a fahéjat. Felfőzzük, majd levesszük a tűzről, kivesszük a fahéjat és összeturmixoljuk.  Míg az alma fő, a pudingport csomómentesre keverjük a tejjel, hozzáadjuk az almapéphez, visszatesszük a tűzre és besűrítjük.  Hidegen is tálalhatjuk az elkészült pudingos almalevest. Tálalás előtt a tojások fehérjét habbá verjük, ízlés szerint tehetünk hozzá porcukrot, amikor jó kemény a habja, mikrohullámú sütőbe betoljuk 1 percre. Ezután madárkákat szaggatunk ki belőle és a leveshez adjuk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s