Darált húsos-parmezános padlizsánkorongok

9599k

Egy finom nyárias étel, ami vendégvárásra is alkalmas.

Darált húsos-parmezános padlizsánkorongok

Hozzávalók: 2 kisebb padlizsán, 1 fej hagyma, 3 cikk fokhagyma, 1 sárgarépa, 40 dkg darált sertéshús, 2 evőkanál paradicsomkrém, parmezán sajt, ízlés szerint só és őrölt bors, liszt, kevés olaj.

Elkészítése: A padlizsánt megmossuk, ujjnyi vastag karikákra vágjuk. Mindkét oldalán megsózzuk, és húsz percig hagyjuk állni, amíg a keserű levét kiengedi. A padlizsánkarikákat papírszalvétával letörölgetjük, és lisztbe mártjuk, és egy sütőlapra helyezzük majd előmelegített sütőben elősütjük. A két féle hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk, majd kevés olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a meghámozott, kis darabokra vágott sárgarépát valamint a darált húst. Sózzuk és borsozzuk, majd zsírjára pirítjuk.  Végül hozzákeverjük a paradicsomkrémet. Az elősütött padlizsánokat tűzálló tálba rakjuk, mindegyik padlizsánszeletre teszünk egy evőkanálnyit a húsos keverékből, megszórjuk parmezánnak és 15-20 percre visszatesszük a sütőbe. Langyosan tálaljuk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s