Ananászos-császárszalonnás pizza

9473k

Ismét egy gyümölcsös pizza, amit érdemes kipróbálni. Az otthoni pizza mindig klasszisokkal jobb, mint a pizzázóban kaphatók. 

Ananászos-császárszalonnás pizza

Hozzávalók a tésztához: 2,5 dl langyos víz, 1 tasak szárított élesztő, 1 teáskanál cukor, 50 dkg liszt, 1 evőkanál só, 0,5 dl olívaolaj; a feltéthez: 1 dl BBQ szósz, 15 dkg császárszalonna kockára vágva, 1 ananász konzerv, 20 dkg mozzarella sajt, 10 dkg parmezán sajt, 1 marék friss koriander vagy petrezselyemzöld.

Elkészítése: Ha nincs kenyérsütő gépünk, akkor a cukrot felolvasztjuk 1 dl meleg vízben és felfuttatjuk benne az élesztőt. A sót a liszttel összekeverjük és ráöntjük az élesztőt, az olajat, majd 2 dl meleg vízzel jól összegyúrjuk és dagasztjuk. A tésztát letakarva, meleg helyen legalább fél órát kelesztjük. A pizzatésztát 3 nagyobb vagy 4 kisebb részre osztjuk. Egyesével kinyújtjuk, a széleit kissé behajtjuk. Lekenjük barbeque szósszal és megszórjuk a császárszalonnával, a lecsöpögtetett ananászdarabokkal, majd ráhalmozunk a felszeletelt mozzarella sajtból illetve rászórunk a parmezán sajtból mindegyik pizzára. Előmelegített 200 fokos sütőben 12 percig sütjük. Amikor megsült megszórjuk a tetejét a korianderrel vagy zöldpetrezselyemmel.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s