Nektarinos- bazsalikomos pizza

9454k

Ismét egy finom gyümölcsös kombináció a pizzán, hiszen nyár van :).

Nektarinos- bazsalikomos pizza

Hozzávalók a tésztához: 2,5 dl langyos víz, 1 tasak szárított élesztő, 1 teáskanál cukor, 50 dkg liszt, 1 evőkanál só, 0,5 dl olívaolaj; a feltéthez: néhány evőkanál olívaolaj, 4 darab nektarin, 20 dkg sajtkeverék, 20 dkg kecskesajt vagy ízlés szerint másféle sajt, balzsamecet, friss bazsalikomlevelek.

Elkészítése: Ha nincs kenyérsütő gépünk, akkor a cukrot felolvasztjuk 1 dl meleg vízben és felfuttatjuk benne az élesztőt. A sót a liszttel összekeverjük és ráöntjük az élesztőt, az olajat, majd 2 dl meleg vízzel jól összegyúrjuk és dagasztjuk. A tésztát letakarva, meleg helyen legalább fél órát kelesztjük. A pizzatésztát 3 nagyobb vagy 4 kisebb részre osztjuk. Egyesével kinyújtjuk, a széleit kissé behajtjuk. Lekenjük olívaolajjal és megszórjuk a reszelt sajttal,  megpakoljuk a szeletekre vágott nektarinnal, majd rámorzsolunk a kecskesajtból mindegyik pizzára, végül meglocsoljuk balzsamecettel, és megszórjuk bazsalikomlevelekkel. Előmelegített 200 fokos sütőben 12 percig sütjük.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s