Rusztikus barackos pite 

9433k

Ez egy gyors barackos pite, rusztikusra hajtogatva.

Rusztikus barackos pite 

Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, pici só, 1 evőkanál tejföl, 1 evőkanál hideg víz; a feltéthez: 4 darab nektarin vagy őszibarack, 2 evőkanál barna cukor, 1 dkg vaj, 1 evőkanál étkezési keményítő, pici só, 1 tojás.

Elkészítése: A vajat elmorzsoljuk a lisztben, és összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Vékony körlappá nyújtjuk, egy tepsire rakjuk, majd hideg helyre rakjuk fél órára. A nektarint vagy barackot megmossuk, szeletekre vágjuk, majd összekeverjük a cukorral, a keményítővel és pici sóval. A kör közepére halmozzuk a gyümölcsöt, rámorzsoljuk a vajat. Felhajtogatjuk a tészta szélét körben. A tojást felverjük, és a szeleket lekenjük. 180 fokos előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s