Zöldfűszeres szűzpecsenye parmezános krumplival, bazsalikomos ribizliszósszal

9408k

Egy ünnepi ebéd is lehet ez a fogás akár. A bazsalikom jól passzol a ribizlihez, először próbáltam ki és elégedett vagyok a párosítással.

Zöldfűszeres szűzpecsenye parmezános krumplival, bazsalikomos ribizliszósszal

Hozzávalók: két közepes méretű bélszín/szűzpecsenye, görögös fűszerkeverék (oregánó, bazsalikom, kakukkfű, fokhagyma), só, bors, egy marék friss kakukkfű, 1 lime, kevés olívaolaj, 2 dl fehér bor; a körethez: 5 dkg újkrumpli, 1 dkg parmezán sajt, 2 dl tej, só, kevés vaj vagy kókuszsír; a szószhoz: 2 dkg ribizli, 1 evőkanál méz, 1 marék friss zöld bazsalikom, 1 evőkanál étkezési keményítő.

Elkészítése: A húst megmossuk, megtörölgetjük, majd a görögös fűszerkeverékkel valamint a sóval és borssal bedörzsöljük. Egy hőálló tálba fektetjük a húsokat, ráhelyezzük még a friss kakukkfüvet, a felszeletelt citromot, felöntjük fehér borral és lefödjük. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg megpuhul. A szószhoz a ribizlit a cukorral és kevés vízzel összemelegítjük, a keményítővel besűrítjük, majd belevágjuk a friss bazsalikomot. A krumplit megmossuk és sós vízben puhára főzzük, majd meghámozzuk és karikára vágjuk. Egy hőálló tál aljára kevés zsiradékot teszünk, és lerétegezzük a krumplit a parmezán sajttal, a tetejét leöntjük a tejjel. Forró sütőben addig sütjük, amíg megpirul.  Tálaláskor felszeleteljük a húst, és a körettel valamint a szósszal kínáljuk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s