Kakaós csiga cukkinivel

9353k

Nagyon finom ennek a csigának a tésztája, amelyben a zsiradékot helyettesítjük cukkinivel. Már amikor elkészült a tészta a nyers állagával rendkívül elégedett voltam. A közlejövőben pogácsatésztában próbálom ki. 

Kakaós csiga cukkinivel

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg cukkini, 1 tasak szárított élesztő vagy 25 g friss, 4 evőkanál cukor, 1 tojás, 1 dl tej, 1 csipet só; ½ dl kókuszolaj, 5 dkg porcukor, 1 evőkanál őrölt fahéj, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor.

Elkészítése: A cukkinit meghámozzuk, kimagozzuk és lereszeljük. A liszttel és egy csipet sóval összekeverjük. Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. Amikor az élesztő felfutott a tojással együtt hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Addig dagasztjuk, amíg össze nem áll a tésztánk. A tésztánk állaga a zöldségtől függ, így ha ragacsos lenne, akkor további lisztet, ha túl száraz lenne, egy kis tejet adjunk hozzá. Legalább 30-40 percig kelesztjük langyos helyen. Ha duplájára kelt, még egy kicsit átgyúrjuk, és kb. fél cm-esre nyújtjuk. A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük, majd rákenjük a tölteléket a tésztára, feltekerjük, felvágjuk kb. 2 cm vastagságúra. Hagyjuk a tepsiben még egy kicsit kelni. 180 fokos előmelegített sütőbe addig sütjük, amíg aranybarnára nem sül.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s