Meggyes-joghurtos pite

9285K

Ismét egy nyári süteményt hozok, ugyanis most dúskálunk a gazdag gyümölcstermésben.

Meggyes-joghurtos pite

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 12 dkg barna cukor, 2 dkg kakaópor, 1 teáskanál fahéj, 7 dkg vaj, 1 tasak vaníliás cukor, 3 tojás, 1 dl kávé, 3 dl natúr vagy görög joghurt,   kb. 35-40 dkg kimagozott meggy

Elkészítése: A lisztet, a sütőport, a fahéjat és a kakaót egy tálba szórjuk és elvegyítjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, amíg megnő a térfogata és világosabb színű lesz.
Ezután hozzáadjuk a megolvasztott, de kihűtött vajat és kávét, majd felváltva, több részletben hozzáadjuk a lisztes keveréket és a joghurtot, végül egyneművé keverjük. Egy közepes nagyságú tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a masszát belesimítjuk. Tetejére rászórjuk a meggyet. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 35 perc alatt készre sütjük. 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s