Töltött cukkinis palacsinta

9237k

Az öcsém ajánlásával készült ez a palacsinta. Palacsintamániásoknak ajánlom, de nem csak, egy nagyon nagyon finom, nyári sós változat.

Töltött cukkinis palacsinta

Hozzávalók: 2 darab cukkini, 3 tojás, 1 cikk fokhagyma, ½ dl olaj, 1,5 dl tej + 0,5 dl ásványvíz, egy marék friss kapor aprítva, 30 dkg liszt, kevés só, olaj a sütéshez; a töltelékhez: 20 dkg telemea vagy feta sajt, 1,5 dl tejföl, 1 zsenge fokhagyma szár vagy 2-3 cikk fokhagyma aprítva.

Elkészítése: A cukkiniket megmossuk, és egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Kicsit besózzuk, és állni hagyjuk. A tojásokat elkeverjük egy kevés sóval, a zúzott fokhagymával és az olajjal. Apránként hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet és a vizet, és kézi habverő segítségével simára dolgozzuk. Beletesszük a felaprított kaprot és a kinyomkodott cukkinit. Kb. fél órára hűtőbe tesszük. Ezután egy kevés olajon, a szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk belőle. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd, amikor a palacsinták félig kihűltek, megtöltjük a töltelékkel és feltekerjük.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s