Fűszeres rebarbarás csirkeragu

9190k

Ez egy keleties ízvilágú étel, rebarbarával párosítva. Azoknak ajánlom, akik szeretik a savanykás ízeket. 

Fűszeres rebarbarás csirkeragu

Hozzávalók: 50 dkg csirkemell filé (kockákra vágva), 25 dkg rebarbara, 2 fej hagyma, vékonyan szeletelve, egy kis darab gyömbér reszelve, 1 dl száraz fehérbor, 1 evőkanál sűrített paradicsom, 1 evőkanál őrölt kurkuma, 4 cikk fokhagyma, 1 kis marék friss kakukkfű, 1 evőkanál méz, kevés olaj, só, bors, 1 evőkanál étkezési keményítő, 

Elkészítése: A rebarbara szárakat vékonyan meghámozzuk és kis darabokra vágjuk. Egy vastag falú edényben kevés olajban a hagymákat üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért és a kurkumát is.  Összeforgatjuk, majd belerakjuk a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral és annyi vízzel amennyi ellepi. 
Hozzáadjuk paradicsom pürét és a kakukkfüvet. Lefödve puhára főzzük. Amikor puha hozzáadjuk a rebarbarát és a mézet. Rövid ideig főzzük, hamar megpuhul a rebarbara. A keményítőt elkavarjuk egy kevés lével a húsból és hozzáadjuk az ételhez, majd összefőzzük. Ízlés szerint tehetünk bele cukrot is, ha túlságosan savanyúnak találjuk. 
 Párolt rizzsel fogyasztjuk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s