Húsgombócok zsályaszósszal

9076k

Nagyon szeretem a zsályát, szerintem egy igazán előkelő zöld fűszer. Próbáljátok ki húsgombóccal párosítva.

Húsgombócok zsályaszósszal

Hozzávalók: 50 dkg darált hús, 1 marék zsálya, 2 tojás, só, bors,  zsemlemorzsa, kevés olaj,  a szószhoz:  1 fej  hagyma,   5 dkg vaj, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1 marék friss zsályalevél, só, 2 dl tejszín, 1 dl tej.

Elkészítése: A darált húst az apróra vágott zsályával, ízlés szerint sóval, borssal, a tojással és annyi zsemlemorzsával összegyúrjuk, hogy jól formázható legyen. Ha túl lazának ítélnénk, tehetünk hozzá zsemlemorzsát. Gombócokat készítünk belőle.  Egy serpenyőben olajat hevítünk, és kissé magasabb lángon a gombócokat kisütjük, majd egy tálra kiszedjük. A maradék olajhoz hozzáadjuk a vajat, majd megpirítjuk benne a zsályaleveleket, hozzáadjuk a nagyon apróra vágott hagymát és megdinszteljük.  Ezután a keményítőt  csomómentesre keverjük a tejszínnel és a tejjel, majd hozzáöntjük a hagymás zsályás alaphoz. Ízlés szerint sózzuk, és visszarakjuk a gombócokat a szószba.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s