Kurkumás csirkemell földimogyoróval

906k

A kurkumára egy ideje rákattantam, így aztán mindenféle ételekhez használom, hiszen jótékony hatásai számosak. Itt egy egyszerű recept, amihez kiválóan alkalmas a kurkuma felhasználása.

Kurkumás csirkemell földimogyoróval

Hozzávalók: 60 dkg csirkemell filé, kevés olaj, 1 fej hagyma, 3 cikk fokhagyma, 2 evőkanál kurkuma, 1 evőkanál őrölt kömény, 1 evőkanál őrölt koriander, ízlés szerint szárított csilipaprika, fél citrom leve, 2 marék földimogyoró, 2 dl főzőtejszín, só, őrölt bors.

Elkészítése: A vöröshagymát meghámozzuk, kockára vágjuk és az olajon egy nagy serpenyőben üvegesre pirítjuk. A kockára vágott csirkemellet és az apróra vágott fokhagymát a hagymához adjuk, pár percig pirítjuk, majd sózzuk, és a fűszerekkel fűszerezzük, felöntjük kevés vízzel és puhára pároljuk. Végül besűrítjük a tejszínnel, megszórjuk pirított mogyoróval, ízesítjük citromlével.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s