Epres – kókusztejes rizspuding

8987k

Gyors és finom krémdesszert, eperszezonban ideális elkészíteni.

Epres – kókusztejes rizspuding

Hozzávalók (4 adaghoz): 7,5 dl kókusztej,  15 dkg rizs,  1 db vaníliarúd, 25 dkg eper,  5 dkg kókuszreszelék, ízlés szerint cukor, 1 marék friss menta és citromfű keverék.

Elkészítése: A kókusztejet egy lábasban felmelegítjük (ha túl sűrű, kevés vízzel hígíthatjuk), majd hozzáadjuk a rizset. Lassú tűzön, a kettéhasított vaníliarúd hozzáadásával, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A kész pudingból eltávolítjuk a vaníliarudat, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, valamint ízlés szerint cukort. Összeforgatjuk, majd tálkákba szétosztjuk vagy poharakban. Az epret ízlés szerinti cukorral édesítjük és  turmixoljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott zöld fűszert. A kihűlt pudingra kanalazzuk, majd kicsit behűtjük.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s