Spárgás lepény

8971k

 

Nem csak mutatós, hanem finom is. Ráadásul kevés munkával készül, játszva elkészíthető.

Spárgás lepény

Hozzávalók: 25 dkg fagyasztott leveles tészta, 20 dkg ricotta sajt, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg vékony zöldspárga, 1 marék hámozott napraforgó mag, só, tojás a lekenéshez.

Elkészítése:  A leveles tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, a széleit körbe villával megnyomjuk, lekenjük tojással. A közepét villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben elősütjük 10 percig. A ricottát elkavarjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel és megsózzuk. A spárga szárát lehámozzuk (ha szükségesnek érezzük) és megmossuk. Amikor a leveles tészta 10 percet sült, kivesszük a sütőből lekenjük a ricottával, ráhelyezzük a spárgát és megszórjuk maggal. Visszarakjuk a sütőbe további 20 -25 percre.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s