Sertésszelet barackos salsával

8691k

 

Ez egy színes nyárias ebéd, mert ilyenkor már az ember lánya ki van “éhezve” egy igazi nyárias jellegű ételre :).

Sertésszelet barackos salsával

Hozzávalók 2 személyre: 4 szelet sertéskaraj, őrölt kömény, só, bors, olaj a sütéshez; a barack salsához: 3 darab őszibarack, 2 paradicsom, 1 lila hagyma, ízlés szerint chilipaprika, apróra vágott coriander zöld (aki nem szereti annak petrezselyemzöld), kevés citromlé, só.

Elkészítése: A barack salsához a barackokat forró vízbe mártjuk, majd a héjukat lehúzzuk és kockára vágjuk. A paradicsomot és a lila hagymát szintén apró kockára vágjuk. Mindhárom hozzávalót összekeverjük, megszórjuk zöldfűszerrel, locsolunk rá citromlevet és enyhén sózzuk. Hűtőbe rakjuk fél órára, hogy érjenek össze az ízek. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sóval, borssal és a köménnyel befűszerezzük, majd olívaolajban kisütjük vagy grillsütőben megsütjük, időközönként olajjal megspricceljük.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s