Szűzpecsenye mungóbabbal

8929k

Második próbálkozásom a mungóbabbal, az a tapasztalatom, hogy nem kell túl sokáig főzni, és áztatni sem szükséges előtte. Főzési ideje valahol a csicseriborsó és a lencse között van. 

Szűzpecsenye mungóbabbal

Hozzávalók: 1 darab szűzpecsenye, 2 marék mungóbab,  1 fej hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1,5 dl főzőtejszín, 5 dkg vaj,1 teáskanál kurkuma, 1/2 teáskanál római kömény, 1 babérlevél, 1 teáskanál zatar fűszerkeverék (arab fűszerkeverék), só, bors.

Elkészítése: A mungóbabot sós vízben előfőzzük. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott két féle hagymát, megdinszteljük, belerakjuk a felszeletelt húsokat, megszórjuk a fűszerekkel alaposan, majd felöntjük kevéske vízzel és fedő alatt pároljuk. Amikor a hús puha hozzáadjuk a mungóbabot és a tejszínt, majd összeforraljuk. Kifőtt tésztával kínáljuk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s