Mentás zöldborsó főzelék

8779k

Nagyon jól passzol a zöldborsóhoz a menta, próbáljátok ki! 

Mentás zöldborsó főzelék grillezett gombával

Hozzávalók 3-4 személyre: 80 dkg zsenge zöldborsó (fagyasztott vagy friss), 2 evőkanál vaj, 1 fej hagyma, 2 cikk fokhagyma, ½ mokkáskanál őrölt gyömbér, 1 marék friss mentalevél, 1 dl tejszín, só, bors.

Elkészítése: A hagymákat megpucoljuk, és apróra vágjuk. Egy edényben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a hagymákat és megdinszteljük, belerakjuk a mentaleveleket és a gyömbért, majd hozzáadjuk a zöldborsót és felöntjük, annyi vízzel amennyi éppen csak ellepi. Sózzuk és borsozzuk, fedő alatt puhára főzzük. Ha szükséges vízzel pótoljuk. Amikor puha turmixszoljuk és a tejszínnel összekeverjük.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s