Vörösbársony torta

8727k

Az amerikaiak híres tortáját régóta szerettem volna elkészíteni. A piskótája nagyon finom, ételfesték nélkül is ideális piskóta alap lehet bármelyik tortához, ráadásul nem nagyon lehet elrontani, nem nagyon kell félni tőle, hiszen nem olyan kényes mint a vizes piskóta alap. A krémhez mandula aromát választottam, ami nekünk bejött, de természetesen lehet vaníliás vagy citromos is, kinek melyik tetszik jobban. A lényeg, hogy fehér krém kerüljön a tortára.

Vörösbársony torta

Hozzávalók a tortalaphoz: 25 dkg liszt, fél teáskanál só, 1 tasak sütőpor, 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 10 dkg vaj, 15 dkg cukor, 2 tojás, 2,5 dl natúr joghurt, 1 teáskanál ecet, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1,5 teáskanál piros ételfesték; a krémhez: 25 dkg mascarpone, 2,5 dl tejszín, porcukor ízlés szerint, 1 teáskanál mandula aroma.

Elkészítése: A lisztet a sütőporral, a sóval és a kakaóporral elkeverjük. A vajat elkeverjük a cukorral, és a tojásokkal, majd hozzáadjuk a joghurtot is. A szódabikarbónát elkeverjük az ecettel és a masszához keverjük. A lisztes keveréket is hozzákeverjük, alaposan. Végül piros ételfestékkel élénk pirosra színezzük a tésztát. Kibélelünk sütőpapírral egy kapcsos tortaformát, majd beleöntjük a masszát. 180 fokos előmelegített sütőben sütjük, amíg szépen feljön a tészta, majd a hőmérsékletet 150 fokra visszavesszük és készre sütjük. Miután kihűlt a tészta kivesszük a tortaformából és 3 korongra vágjuk. A krémhez a mascarpone krémsajtot kikeverjük a porcukorral. Kemény habbá verjük a tejszínt. Összekeverjük a két részt és ízesítjük mandula aromával. A vörös lapokat megtöltjük a hófehér krémmel, majd a bevonjuk a torta oldalát és tetejét. Készíthetünk rá a krémből rózsákat.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s