Darált húsos pite tojásfészekkel

8497k

 

Egyszerű és gyors ebéd.

Darált húsos pite tojásfészekkel

Hozzávalók: 60 dkg darált hús, 1 fej hagyma, 6 tojás, só, bors, fűszerpaprika, ízlés szerint oregánó és bazsalikom, 10 dkg cheddar sajt, petrezselyemzöld, kevés vaj és olaj.

Elkészítése: A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Közben sóval, borssal, fűszerpaprikával és a zöld fűszerekkel ízesítjük. Hűlni hagyjuk. Amikor langyosra hűlt beledolgozunk két tojást, és egy kivajazott piteformába egyengetjük, ú.h. négy mélyedést készítünk bele. A mélyedésekbe beleütjük a maradék 4 tojást, a megmaradt részekre szórjuk a reszelt sajtot. Előmelegített 180 fokos sütőben  kb. 25 percig sütjük.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s