Gyömbéres-kurkumás nyúl, zöldhagymával

8541k

Ez volt az idei húsvéti ételünk, a bárányt az idén kihagytuk.

Gyömbéres-kurkumás nyúl, zöldhagymával

Hozzávalók: 1 egész nyúl, 1 nagy fej hagyma, 3 cikk fokhagyma, 1 diónagyságú friss gyömbér,  2 teáskanál őrölt kurkuma, 2 evőkanál étkezési keményítő,  kevés zsiradék- kókuszzsír vagy olívaolaj, só, őrölt fehér bors, citromlé ízlés szerint, 1 kötés zöldhagyma.

Elkészítése: A nyulat feldaraboljuk, majd a darabokat szárazra töröljük. A kókuszzsírt egy nagyobb lábasban felmelegítjük, belerakjuk az apróra vágott két féle hagymát, kicsit pároljuk, rászórjuk a kurkumát, a reszelt gyömbért, kevés vízzel felöntjük, belerakjuk a húst, sózzuk és borsozzuk, vizet öntünk alá és fedő alatt pároljuk.  Addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Ezután a keményítőt elkavarunk egy kevés lével (a fazékból merve) majd ráöntjük a ragura. Összefőzzük, citromlével ízesítjük és apróra vágott zöldhagymával tálaljuk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s