Görög saláta omlett

8577k

Jó reggelt április, remélem jön a tavasz és színes ételekből sem lesz hiány. Itt egy görög saláta-omlett páros reggelre, nagyon finom és tartalmas.

Görög saláta omlett

Hozzávalók 4 személyre: 1 kis fej hagyma, 2 zöld hegyes paprika, 4 paradicsom, 7 tojás, 12 szem kalamata olajbogyó (kimagozva), 15 dk feta sajt, kevés só, őrölt bors, 1 marék petrezselyemzöld, olívaolaj a sütéshez.

Elkészítése: A hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot meghámozzuk és kockára vágjuk. A petrezselyemzöldet szintén apróra vágjuk. Az olajbogyókat kétfelé vágjuk. A tojásokat felverjük egy tálban, enyhén sózzuk és borsozzuk. Egy teflonbevonatú nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, amiben a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát és az olajbogyót. Majd ráöntjük a petrezselyemzölddel felvert tojásokat. A tetejére morzsoljuk a fetát, és lefödve addig sütjük, amíg az omlett teljesen elkészül.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s