Hajdinafasírt

8445k

A hajdina azon gluténmentes gabonák egyike, amelyet méltatlanul hanyagolunk, ugyanis a hajdina igen értékes vitaminforrás, mivel a B-vitamincsoport majdnem minden tagját tartalmazza. A hajdina alkalmas a gyógyétrendbe történő beépítésre is.

Hajdinafasírt

Hozzávalók: 3 dl hajdina,  4 cikk fokhagyma, 2 tojás, zsemlemorzsa, só, bors, petrezselyemzöld, olaj a sütéshez.

Elkészítése:  A hajdinát kevés olajon kicsit pirítjuk, és felöntjük háromszoros mennyiségű felforralt vízzel. Lassú tűzön megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a tojásokkal és annyi zsemlemorzsával, hogy formázható legyen. Golyókat formázunk belőle és bő, forró olajban kisütjük.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s