Tavaszi pizzakenyér

8351k

Tulajdonképpen kalács, de kenyérnek is nevezhetjük. Pizzakedvelőknek ajánlom.

Tavaszi pizzakenyér

Hozzávalók a tésztához: 55-60 dkg finomliszt, 2,5 dkg friss élesztő, 3 dl víz, szárított oregánó, 1 kávésaknál cukor, 1 dl olaj, 1 evőkanál só; a töltelékhez: 1,5 dl sűrített paradicsom, 20 dkg sajt (vékony szeletek),  15 dkg sonka, bébispenót.

Elkészítése: Az élesztőt a cukorral 1 dl langyos vízben felfuttatjuk. A lisztet, az olajat és a sót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt és a maradék vízzel kelt tésztát dagasztunk. Lefedve, langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt a tésztánk lisztezett munkafelületre borítjuk és kb. 1 cm vastagságú téglalapot nyújtunk belőle. A paradicsomsűrítményt megsózzuk, majd a tésztára kenjük. Egyenletesen rászórjuk a darabokra tépkedett sonkát, a bébispenótót és befedjük a szeletekre vágott sajttal.  Egyenlő méretű négyzetekre vágjuk a tésztát, és egy olajjal  kikent formába állítjuk.  Még 15-20 percet kelesztjük a tésztát, végül 180 fokra melegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük a kenyeret.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s