Kölessel rakott gomba

8337k

Köles. A lúgosító gluténmentes csodaszer, magas rosttartalmának köszönhetően nem csak könnyen emészthető, de tisztító, salaktalanító hatással is bír. Ajánlják azoknak is, akiknek bélproblémájuk, nem megfelelő székletük van, mivel jótékony hatással van annak működésére.

Így hát ajánlom mára ezt a gombás kölest, egytálétel és finom.

Kölessel rakott gomba

Hozzávalók: 50 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 3 cikk fokhagyma, 1 piros paprika, 2 paradicsom, 3 dl tejföl, só, bors, fűszerpaprika 1 csokor petrezselyemzöld, 20 dkg köles, kevés olaj, 20 dkg edami vagy gouda sajt, házi ételízesítő, ha van.

Elkészítése: A kölest alaposan átmossuk, háromszoros mennyiségű vízben és egy kevés ételízesítővel 20 perc alatt megfőzzük. (Nem kell keverni.)  A két féle hagymát apróra vágjuk, a gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A paprikát és a paradicsomot megmossuk, majd kisebb darabokra vágjuk. A gombához lecsóalapot készítünk, vagyis a két féle hagymát kevés olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a felvágott zöldséget, összepároljuk, megszórjuk fűszerpaprikával, és hozzáadjuk a gombát.  Sózzuk, borsozzuk, és petrezselyemzölddel megszórjuk. Addig tart a párolás, míg az étel leve teljesen elfő. Majd egy tűzálló tálat kiolajazunk, a megfőzött kölest az aljára egyengetjük, erre jön a gomba, majd a tejföl, végül befödjük vékony szeletekre vágott sajttal. Előmelegített 180 fokos sütőbe rakjuk, addig sütjük, amíg a sajt rápirul a tetejére.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s