Petrezselymes zöldhagymás alma

8289k

Itt a tavasz hivatalosan, bár nem látjuk :). Legyen ez a saláta a tavaszcsalogató ezúttal (zöldhagymás és petrezselyemzöldes). Tudom, hogy szokatlan párosítás az almával, de sült húsok mellé ideális.

Petrezselymes zöldhagymás alma

Hozzávalók: 3-4 db savanykás alma, 2-3 evőkanál méz, 1-2 evőkanál almaecet vagy citromlé, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 3 szál zöldhagyma, só, bors.

Elkészítése: Az almákat meghámozzuk, a magházukat eltávolítjuk, és apró kockákra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a mézet az ecettel/citromlével. Sózzuk és borsozzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott zöldhagymát és az almát. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel és összekeverjük. 15 percet állni hagyjuk, hogy érjenek össze az ízek.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s