Zöldséges omlett japán módra

8265k

Már régóta készülök japán módra készíteni végre omlettet, az igazság az, hogy nagyon finom, és érdemes többször készíteni ilyent.

Zöldséges omlett japán módra

Hozzávalók: 4 tojás, 10 vegyes párolt zöldség (zöldborsó, kukorica, sárgarépa), 1 teáskanál szójaszósz, 1 teáskanál porcukor, 1 marék petrezselyemzöld, 10 dkg sajt, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, kevés olívaolaj vagy  ha van akkor szezámolaj.

Elkészítése: A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a szójaszószt, a porcukrot, valamint a felaprított zöldségeket. Sózzuk-borsozzuk, és alaposan összekeverjük az egészet. Egy teflonbevonatú serpenyőt megkenünk egy olajjal átitatott konyhai papírtörlő-darabbal. Ha már forró a serpenyő, beleöntjük a tojásos keverék egyharmadát, rászórunk a petrezselyemzöldből és helyezünk rá sajtszeleteket. Hagyjuk, amíg az omlettünk alsó fele megsül annyira, hogy spatulával alá tudjunk nyúlni. Ekkor felhajtunk egy nagyjából 2 cm széles sávot, és óvatosan elkezdjük feltekerni. Az omlett-tekercsünket a serpenyő egyik végébe toljuk, és jöhet is az újabb adag tojásos keverék (picit emeljük fel a tekercset, hogy alá is jusson), amit aztán szintén feltekerünk, amikor kellően megsült az alja. Ezt addig ismételjük, amíg elfogy a tojás. Tálaláskor felvágjuk az omlett-tekercset.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s