Saláta krémleves muffintojással

8194k

A szokásos erdélyi salátaleves tojásrántottával és sok fokhagymával készül. Ez a krémleves is ezekre az alapanyagokra épít, csupán más formában. Valójában a fejes saláta krémlevesnek is ideális alapanyag.

Saláta krémleves muffintojással

Hozzávalók: 5 dkg vaj, 1 hagyma, 4 cikk fokhagyma, 2 burgonya, 1 liter húsalaplé, 2 fejes saláta, 1,5 dl tejföl, só, bors, citromlé ízlés szerint, fejenként 1 tojás a levesbetéthez, kevés olaj.

Egy edényben a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a két féle hagymát apróra vágva, megdinszteljük, ezután felöntjük az alaplével, belerakjuk a kockára vágott krumplit. Sózzuk és borsozzuk, majd amikor félig puha belerakjuk a megmosott, leveleire szedett salátát, és összefőzzük. Amikor puha a krumpli turmixoljuk, tejföllel és citromlével ízesítjük A muffinsütő mélyedéseit bekenjük olajjal, mindegyikbe beleütünk egy tojást és előmelegített sütőben megsütjük. A leveshez tálaljuk.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s