Zöldhagymás tojáscsepp leves

7941k

Könnyű, tavaszias ízvilágú leves. 

Zöldhagymás tojáscsepp leves

Hozzávalók 4 személyre: 1 liter csirkehúsleves (alaplé), 2 evőkanál kukoricakeményítő, 1 teáskanál őrölt gyömbér, 1/4 teáskanál fokhagymapor, 2 tojás + 2 tojásfehérje, 1/2 teáskanál pirított szezámolaj, 3 zöldhagyma, szeletelve vékony (kb. 1/4 csésze szeletelve), plusz a díszítéshez, 1 konzerv kukorica, só, bors, fekete szezámmag a tálaláshoz.

Elkészítése: Az alaplevet összekeverjük a keményítővel, hozzáadjuk a gyömbért, a fokhagymaport, és összeforraljuk.  Eközben a tojásokat és a tojásfehérjét egy mély tálba felverjük.  Miután a húsleves forr, levesszük a gázról és beleöntjük lassan a tojást, úgy hogy egy habverővel folyamatosan kavarjuk. Ezután hozzáadjuk a szezámolajat, a karikára vágott zöldhagymát és a lecsöpögtetett kukoricát. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, további zöldhagymával és fekete szezámmaggal tálaljuk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s