Babos gombóc

8110K

Ismét egy érdekes babos receptet kínálok, babos gombócot, amit köretként vagy levesbetétként de akár önmagában mártogatóssal is lehet fogyasztani. Érdekes és ízes recept.

Babos gombóc

Hozzávalók: 20 dkg főtt bab, 3-4 evőkanál zsemlemorzsa, 5 evőkanál liszt, 2 tojás, 2 szál zöldhagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, őrölt bors, ízlés szerint só, a mártogatáshoz tartármártás vagy majonéz.

Elkészítése: A babot egy nagy tálba kiborítjuk, villával kicsit összetörjük. Ráütjük a tojásokat, hozzáadjuk az apróra vágott hagymákat, a zsemlemorzsát, a lisztet, a sót, a borsot, és a finomra vágott petrezselyemzöldet. A tésztát kicsit állni hagyjuk, majd olajos kézzel gombócokat formázunk belőle, és forrásban levő sós vízben kifőzzük őket. Tartármártással fogyasztjuk, vagy szaftos ételekhez köretként adjuk.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s