Sörös marhalábszár zöldbors mártással

7782k

Kiadós ebéd, egy finom mártással felturbózva.

Sörös marhalábszár zöldbors mártással

Hozzávalók: 1,5 kg marhalábszár felszeletelve, 2 fej hagyma, 5 cikk fokhagyma, 1 -1,5 liter sör, 10 dkg liszt, pár szem szemes bors, só; a zöldbors mártáshoz: kb. 10 szem zöldbors, 1 teáskanál pikáns mustár, 1 teáskanál mustárpor, 2 dl tejszín, 2 dl alaplé vagy víz, 2 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál liszt.

Elkészítése: A marhalábszár szeleteket megsózzuk, majd lisztbe forgatjuk. Kevés olajon mindkét oldalukat elősütjük. Hőálló tálba rakjuk, hozzárakjuk a meghámozott két féle hagymát darabokra vágva, beleszórjuk a szemes borsot, felöntjük a sörrel és lefödjük. Előmelegített 180 fokos sütőben pároljuk a húst legalább 2 órát (ha nem készült meg  ennyi idő alatt a hús, akkor még többet, és pótoljuk a sör mennyiségét is).  A mártáshoz a zöldbors szemeket megtörjük egy mozsárban. Olívaolajon megpirítjuk a borsszemeket. Hozzáadjuk a lisztet a mustárport, a mustárt és összeforgatjuk. Hozzáadjuk az alaplevet, majd a tejszínt és összeforraljuk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s