Mandulás cantuccini (keksz)

7768k

Az olaszok kétszersült keksze a cantuccini, avagy biscotti. Dobozban tárolva több napig is eláll, már ha marad belőle, mert nálunk egy nap alatt elfogyott és már kérik a következő adagot.

Mandulás cantuccini (keksz)

Hozzávalók: 10 dkg egész mandula, 12 dkg porcukor, 20 dkg liszt, 2 tojás.

Elkészítése: A tojást a cukorral habosra verjük, majd hozzákavarjuk a lisztet és legvégül a mandulát. Kicsit ragacsosnak tűnő lágy masszát kell kapjunk, melyet egy kivajazott püspökkenyér formába teszünk. 180 fokos előmelegített sütőben első körben 25-30 percig sütjük, majd kivesszük. Amikor kihűlt kiborítjuk és egészen vékony kis szeleteket vágunk belőle egy éles késsel és egy sütőlapra helyezzük. További 10 percig sütjük körülbelül, amikor már ropogósra sült. A végeredmény egy ropogós keksz, amit kávéval vagy teával fogyasztunk.  

Reklámok

Mandulás cantuccini (keksz)” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s