Rókagombával töltött sertéskaraj

7638k

Ünnepi főételünk az idei karácsonykor. Praktikus, mert egyben elkészül, és szeletelve is jól mutat. Szósszal vagy mártással érdemes fogyasztani. 

Rókagombával töltött sertéskaraj

Hozzávalók: 1 kg sertéskaraj egybe, 50 dkg rókagomba, 1 kötés petrezselyemzöld, só, bors, 1 kis fej hagyma, kevés olaj, 2 tojás, kevés zsemlemorzsa, 2-3 dl tej.

Elkészítése: Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megtisztított, megmosott, darabokra vágott gombát és addig pirítjuk, amíg a leve elfő. Sózzuk és borsozzuk, majd hűlni hagyjuk. Amikor kihűlt összekeverjük a tojásokkal, az apróra vágott petrezselyemzölddel és kevés zsemlemorzsával.  Ezután a húst egy nagyobb vágódeszkára helyezzük, majd oldalt horizontálisan egy mélyedést vágunk a húsba, szétnyitjuk, és téglalap alakúra kiklopfoljuk. Sózzuk és borsozzuk. Az egyik oldalára hosszan elhelyezzük a gombatölteléket (megtöltjük), és feltekerjük. A húst cérnával átkötözzük. A megtöltött, átkötözött húst bedörzsöljük sóval és egy hőálló tálba rakjuk, alá öntjük a tejet és lefödjük alufóliával. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.  1½ órán át sütjük.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s