Aszalt barackos-császárszalonnás sertéskaraj sütőtök pürével

7620k

ÁLDOTT ÜNNEPEKET KÍVÁNOK OLVASÓIMNAK!

KÖSZÖNÖM, HOGY OLVASTOK!

Karácsonyra is készíthetjük ezt az aszalt barackos-húsos fogást. Meg lehet bolondítani egy kis fahéjjal is a bátrabbaknak. 

Aszalt barackos-császárszalonnás sertéskaraj sütőtök pürével

Hozzávalók: 50 dkg sertéskaraj, 5 dkg császárszalonna, 2 marék aszalt barack, só, bors, liszt-tojás-zsemlemorzsa a panírozáshoz, olaj a sütéshez; a körethez: 50 dkg sütőtök, 2 krumpli, 5 dkg vaj, kevés tej, só.

Elkészítése: A húst szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. Az aszalt barackot vízbe áztatjuk, majd apró kockára vágjuk. A császárszalonnát is apróra vágjuk, majd összekeverjük a barackkal és mindegyik szeletre teszünk egy evőkanállal. Feltekerjük, bepanírozzuk és olajban kisütjük. A tököt és a krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és a vajjal valamint a tejjel együtt pürésítjük. 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s