Fügével töltött szűzpecsenye

7535k

Szeretem a gyümölcs- hús párost, akár karácsonyra is kiváló választás lehet egy ilyen étel. Hidegtálon nagyon jól mutat, de akár főételnek is megfelel.

Fügével töltött szűzpecsenye

Hozzávalók: 1 darab szűzpecsenye, két marék aszalt füge, 2 evőkanál mustár, só, bors, 1 csokor petrezselyemzöld.

Elkészítése: A fügét vízbe áztatjuk kb. 20 percre, majd lecsöpögtetjük. A szűzpecsenyét hosszában mélyen bevágjuk, de úgy hogy ne vágjuk ketté, csak kiterítjük, majd kiklopfoljuk és mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.Hosszúba kirakjuk fügével és feltekerjük, majd alufóliába csomagoljuk. Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Kicsomagoljuk, majd megkenjük mustárral és apróra vágott petrezselyemzöldbe hempergetjük. 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s