Sütőtökös-túrótorta

7481k

Nagyon finom torta, és gyorsan elkészül, főként, ha a sütőtököt előző nap megsütjük.

Sütőtökös-túrótorta

Hozzávalók a túrókrémhez: 50 dkg tehéntúró, 2 tojás, 10 dkg cukor, 1 evőkanál étkezési keményítő, 3-4 evőkanál chiamag; a sütőtök krémhez: 50 dkg sült sütőtökpüré, 2 tojás, 5 dkg cukor, 1 evőkanál étkezési keményítő, 1 evőkanál őrölt fahéj; a tetejére: 1 dl tejföl, 10 dkg sült sütőtökpüré, 1 evőkanál vaníliás cukor, 1 tojás. 

Elkészítése: A túrókrém hozzávalóit összekavarjuk egy tálban. A sütőtökös krém hozzávallóit összekavarjuk egy másik tálban. Egy tortaformát kivajazunk, majd a krémeket váltakozva a közepétől kifele haladva belekanalazzuk egy evőkanál segítségével. Amikor elfogynak a krémek és fogpiszkálóval a közepétől kifele csíkokat húzunk. Előmelegített sütőben 180 fokon 35 percig sütjük. Amíg sül a tetejére való krémet összeállítjuk, úgy hogy a hozzávalókat összekeverjük alaposan.  Kivesszük a tortát a sütőből és a forró süteményre öntjük a krémet, majd további 5 percre visszatesszük a sütőbe.

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s