Krumplis lepény

7449k

Reggelire vagy vacsorára kiváló lehetőség, nagyon finom.

Krumplis lepény

Hozzávalók: 50 dkg krumpli, 10 dkg sajt, 10 dkg sonka, só, bors, 1 tojás, kevés olaj, liszt amennyit felvesz.

Elkészítése: A krumplit megmossuk, és sós vízben megfőzzük. Meghámozzuk, és krumpli törőn áttörjük. Hozzáadjuk a tojást, sózzuk és borsozzuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz. Összegyúrjuk, és a tésztát két fele osztjuk. Egy nagy serpenyőbe olajat hevítünk, nem túl sokat, belenyomkodjuk a tészta egyik felét (lisztes kézzel, hogy ne ragadjon), majd rárakjuk a sajtszeleteket és a sonkaszeleteket. Ezután rányomkodjuk a tészta másik felét, és egy lapát segítségével szépen ellapítjuk. Közepes lángon addig sütjük, amíg az alja elválik a serpenyőtől és megpirul, majd két lapát segítségével óvatosan megfordítjuk. Addig sütjük, amíg a másik oldala is megsül.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s