Sós sajttorta 

7355k

Sajttortát készíthetünk sósan is, íme egy lehetőség.

Sós sajttorta 

Hozzávalók a tésztához: 20 dkg sós darált keksz, 13 dkg vaj; a töltelékhez: 20 dkg sajt (lehet fele ebből füstölt is akár), 2 dl tejföl, 3 tojás, 1 evőkanál mustár, ízlés szerint só, bors, 1 csokor petrezselyemzöld, rukkola és sonka a díszítéshez.

Elkészítése:  A kekszet a puha vajjal összegyúrjuk morzsásra és egy tortaforma aljába nyomkodjuk. A tojást habosra keverjük a fűszerekkel, a mustárral és a tejföllel, a sajtot lereszeljük, beleforgatjuk a tojásos masszába. Ráöntjük a sajtos tölteléket  a kekszes alapra és előmelegített sütőben, kb. 180 fokon, 40-45 perc alatt pirosra sütjük. Akkor van kész, ha a közepébe szúrt fogpiszkálóra, már nem ragad a massza. Tortaszerűen felvágjuk, rukkolával és sonkatekercsekkel díszítjük. 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s