Majonézes burgonyakrém (lila burgonyából)

7299k

Nem csak padlizsánból lehet majonézes kencét készíteni, hanem burgonyából is. Például maradék főtt burgonyából. Ezúttal, hogy érdekesebb legyen lila burgonyából készült, nem csak a színe különleges, hanem kenyérre kenve is nagyon finom. Lila burgonyát innen vásárolhattok: http://www.cartofulmov.ro/magazin/congo/

Majonézes burgonyakrém (lila burgonyából)

Hozzávalók: 4 darab lila burgonya, fél fej hagyma, 1 tojássárga, 2 dl olaj, 1 kávéskanál mustár, só, őrölt bors, citromlé ízlés szerint, 1-2 evőkanál tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld.

Elkészítése:  A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük. Hűlni hagyjuk. A tojássárgából majonézet kavarunk, a mustár és az olaj fokozatos hozzácsurgatásával. A hagymát apróra vágjuk. Ezután belekavarjuk a citromlevet és a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, majd a kihűlt krumplival, az apróra vágott petrezselyemzölddel és a hagymával összekavarjuk. Pirítóssal fogyasztjuk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s