Csirkemáj felfújt sajtszósszal


7317k

 

Csirkemáj felhasználására egy új forma. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.

Csirkemáj felfújt sajtszósszal

Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 10 dkg vaj, 6 dkg liszt, 5 tojás, 3 dl tej, só, bors, ízlés szerint őrölt szerecsendió, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 cikk fokhagyma, 1 evőkanál mustár; a szószhoz: 10 dkg füstölt sajt, 4 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 2 dl tej, 2 evőkanál tejföl, őrölt bors.

Elkészítése: A csirkemájat megmossuk, darabokra vágjuk majd 5 dkg vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és összeforgatjuk, majd késes aprítóban pépesre törtjük. A maradék vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, majd felöntjük hideg tejjel és sűrűre főzzük. A tejkrémet összedolgozzuk a májjal, ízesítjük apróra vágott petrezselyemzölddel, szerecsendióval, sóval, borssal és mustárral. Ezután a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a májas krémhez adjuk, a fehérjét habbá verjük és óvatosan a májas masszához kavarjuk. Egy vajjal kikent vagy szilikon kuglófformába öntjük. Előmelegített sütőben gőz fölött 30-35 percig sütjük. A szószhoz egy kisebb edényben a vajat megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, összekeverjük, majd felengedjük hideg tejjel és összefőzzük. Hozzáadjuk a tejfölt, a reszelt sajtot, majd őrölt borssal ízesítjük és sűrűre főzzük.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s