Sörös-csicseriborsós csülökpörkölt

6943k

Ez egy tartalmas, hagyományos ízvilágú étel. A sör-csülök páros vonzónak hangzik gondolom :). Érdemes kipróbálni.

Sörös-csicseriborsós csülökpörkölt

Hozzávalók: 1 hátsó füstölt csülök kicsontozva (1-1,5 kg), 2 fej hagyma, 4 cikk fokhagyma, 15-20 dkg csicseriborsó, só, bors, fűszerpaprika, kakukkfű, 2 babérlevél, 5 dl sör, 2 evőkanál étkezési keményítő, kevés olaj.

Elkészítése: A csicseriborsót egy éjszakára vízbe áztatjuk. Másnap a csülköt kis kockákra vágjuk, majd alaposan megmossuk. Az apróra vágott hagymát a zsiradékon megdinszteljük, és amikor kezd üvegesedni, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszerpaprikát, majd rögtön ráöntünk kevés vizet. Elkeverjük, majd beletesszük a csülköt és a csicseriborsót. Felöntjük, annyi vízzel amennyi ellepi, fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel és babérlevéllel. Fedő alatt pároljuk, amíg a borsó is puhulni kezd. Ekkor hozzáadjuk a sort és addig főzzük, amíg teljesen megpuhulnak benne a hozzávalók. Végül étkezési keményítővel besűrítjük. Puliszkával vagy krumplipürével tálaljuk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s