Tortellini barna vajmártással

5436k

Ebben a receptben a mártáson van a lényeg. A legjobb mártás, amit valaha ettem az a barna vaj mártás, nagyon kellemes az íze, érdemes több fajta ételhez is készíteni.

Tortellini barna vajmártással

Hozzávalók: 1 tasak tortellini, 15 dkg vaj, egy marék fenyőmag, só, 10 dkg cheddar sajt.

Elkészítése: A barna vaj készítéséhez egy világos színű edénybe rakjuk a kockára vágott vajat, majd közepes lángon főzni kezdjük és habverővel keverjük. A vaj előbb habos lesz, majd lassan kicsapódnak belőle apró, barnára vált részek, ilyenkor már érdemes levenni a lángról, mert gyorsan megég és könnyen fekete vaj lesz belőle. A fenyőmagot megpirítjuk, és a mártáshoz adjuk. A tortellinit sós vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük, és a vajmártással összekeverjük. Sajttal megszórva fogyasztjuk.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s