Avokádós-tojásos melegszendvics

6794k

Ez egy érdekes szendvics, amiben az avokádót sütve fogyasztjuk. A hozzávalókat lehet variálni, zöldségeket is használhatunk az elkészítéséhez.

Avokádós-tojásos melegszendvics

Hozzávalók 4 személyre: 8 szelet kenyér, 2 darab érett avokádó, 8 darab tojás, 20 dkg cheddar sajt, 20 dkg császárszalonna, olaj, só, bors, petrezselyemzöld.

Elkészítése: Az avokádókat két fele vágjuk, a magját kiszedjük, majd hosszanti irányban lyukkal a közepén felszeleteljük. A kenyérszeletek közepét kivágjuk, majd egy serpenyőbe kevés olajat hevítünk, belerakjuk a kenyeret, megpirítjuk egyik felét és megfordítjuk. Amikor megfordítottuk belehelyezzük a közepébe az avokádó szeletet, majd ráütünk egy tojást, sózzuk és borsozzuk. A kenyérszeletet megszórjuk körbe sajttal és fedő alatt addig sütjük, amíg a tojás elkészül tükörtojásnak megfelelően. Egy másik serpenyőben a szalonnát megpirítjuk, és szendvics mellé kínáljuk. Tálaláskor a szendvicset megszórjuk petrezselyemzölddel.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s