Szezámmagos édes-savanyú csirke

4579k

Gyors és különleges csirke, úgynevezett kínai fast food.

Szezámmagos édes-savanyú csirke

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg csirkemell, 6 evőkanál liszt, 3 evőkanál étkezési keményítő, 1 evőkanál olaj, 2 tojás, csipet só, 1,5 teáskanál sütőpor, víz (kb 1,5-2 dl) bő olaj a sütéshez; a mázhoz: 1 dl ketchup, ½ dl rizsecet, 1 dl méz, 4 evőkanál pirított szezámmag, 1 teáskanál csiliszósz vagy apróra vágott csili, ½ evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál kukoricakeményítő.

Elkészítése: A csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk. A lisztből, a keményítőből, a tojásból, az olajból, a sütőporból illetve vízből sűrű palacsinta tésztát, végül megsózzuk. A húsdarabokat beleforgatjuk, és bő olajban kisütjük. Ezután elkészítjük a mázat a hozzávalókból és beleforgatjuk a bundázott húsokat.  

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s